Pers over Prius: ‘zowaar beetje sexy geworden’

Verbaasde en vooral opgetogen reacties over de nieuwe Toyota Prius van de Nederlandse autopers. De journalisten hebben onlangs voor het eerst met het nieuwe model gereden in het Spaanse Valencia.

Vooral het nieuwe design en de technologische verbeteringen maken indruk. Dankzij gedurfde vormen met scherpe vouwen en opvallende lichtunits straalt deze Toyota Prius een sterk eigen karakter uit, met een extreem lage luchtweerstandscoëfficiënt van 0,24! De pers concludeert nagenoeg eenstemmig dat de auto beschikt over plezierige rijeigenschappen met een pittige rijdynamiek. Zo schrijft Autoweek: “’s Werelds meest verkochte hybride is zowaar een beetje sexy geworden.”

19-Toyota-Prius-11022016

Lof voor automaat

De verbeterde transmissie met CVT-automaat krijgt ook lof van de pers. Een greep uit de reacties. Hij accelereert beter bij lage toerentallen. Die voelt ook natuurlijker aan doordat de toename van het toerental van de motor meer synchroon loopt met de snelheidstoename. De elektromotor kan ook bij hogere snelheid de auto aandrijven. Minder inzetten van de benzinemotor leidt vanzelf tot een lager gemiddeld brandstofverbruik. De computer zorgt dat onder alle omstandigheden de meest efficiënte aandrijving wordt ingeschakeld, als bestuurder kun je je volledig concentreren op de weg.

En voor de airconditioning

Andere slimme zaken die vaak worden gemeld zijn de efficiëntere airconditioning met een Eco-judge-functie. De multi-information display toont de prestaties en als de motor is uitgeschakeld, geeft het scherm de gemiddelde score aan en tips om de airconditioning nog efficiënter te gebruiken. Leverbaar is een draadloze oplader voor de smartphone onderin de middenconsole.

Klik en lees de volledige artikelen

De Telegraaf/Autovisie

Auto Review

Zerauto

Topgear

Autorai Online

Autovandaag

Autozine

First Edition

Van de Prius zijn sinds de introductie in 1997 wereldwijd al 3,5 miljoen exemplaren verkocht. Volgens de fabriekscijfers is met deze Prius een verbruik van 3,0 liter per 100 km haalbaar. De eerste versie, uitgebracht in 1997, had daarvoor 5,1 liter nodig. De vierde generatie is momenteel de zuinigste hybride-auto van Nederland zonder oplaadstekker. Die de vergelijking met diesel in alle opzichten wint: schoner en efficiënter, dus beter.De nieuwe Toyota Prius is direct leverbaar vanaf 29.995 euro. Ter introductie is er ook een First Edition met extra’s als het navigatiesysteem Toyota Touch 2 met Go Plus inclusief spraakbediening, parkeersensoren, verlichte dorpellijsten en 17-inch lichtmetalen velgen. Die is er vanaf 33.490 euro.

bron: blog.toyota.nl

Laat wat van je horen