Meer op de Europese toer

Prius nieuw BAM

Blog.toyota.nl > Hij stuurt beter, zit royaler in zijn spullen en wat je (oog) aanraakt, voelt lekkerder aan. Bovendien is ‘ie nog stiller geworden. Toyota grijpt de minor change van de Prius aan om het model een meer Europese inborst te geven. De prijs van de meest verkochte uitvoering – de Business – zakte desondanks met 1.200 euro.

De nieuwe Prius III oogt natuurlijk nog steeds duidelijk als een Prius III. Het is wél een Prius, nietwaar? De retouches aan de buitenkant zijn dan ook niet hemelschokkend. Bumpertje anders. Nieuwe stek voor de mistlampen. Standaard LED dagrijverlichting met knipperlichten in de onderbumper en een setje nieuwe achterlichten. Dat soort zaken.

Ga je rijden, dan merk je dat Toyota de Europese kritieken ter harte heeft genomen. Nee, De Prius is nog altijd geen hybride variant van de FT-86. Maar de fabriek heeft de wielophanging, de vering en de demping – zeg maar het hele onderstel – van de Prius stevig onder handen genomen. En warempel, de aanpassingen maken van de wereldauto een veel meer Europees sturende wagen.

Aan de binnenkant is op zo het eerste oog niets nieuws te ontdekken. Maar knipper gerust nog een keer. Dan zie je dat de bovenzijde van het dashboard een nieuwe toplaag heeft gekregen en het middenconsole van kleur is verschoten. Weg grijs! Hallo zilverkleurige afwerking met een metaalachtige finish! En druk je op de startknop, dan zie je dat de resolutie van de meters en tellers stevig is opgekrikt.

Voor de precieze uitrustingsniveaus verwijzen we je graag naar je dealer. Maar elke Prius is vanaf nu standaard uitgerust met een touch screen multimedia geluidssysteem, inclusief AUX en USB aansluitingen én Bluetooth streaming audio. Ook lekkers als een parkeerhulpcamera aan de achterzijde van de auto, elektrisch inklapbare spiegels, smart key, cruise control en een Bluetooth aansluiting voor de telefoon zijn altijd aan boord. En wie iets meer uitgeeft, krijgt af-fabriek een solar roof om de warmte uit de auto te houden, acht JBL speakers, waterafstotend glas in de voorportieren, automatisch dimmende binnenspiegel, LED dimlichten met sproeiers, een schemersensor en een subliem (vinden wij) navigatiesysteem.

Hollen naar de dealer!

Bron: blog.toyota.nl

Laat wat van je horen