Hoezo is 25 km niet genoeg?

toyota-prius-plugin-2012-exterior-tme-001-full-nl_tcm27-1160367

ING publiceerde deze week een onderzoek waaruit blijkt dat Nederlandse werknemers gemiddeld 14 kilometer van hun werk vandaan wonen. In Delft en het Westland is dit zelfs 8 kilometer gemiddeld. In dat geval hoef je de Prius Plug-in Hybrid niet eens op je werk op te laden. Je kunt net als al die andere automobilisten gewoon heen en weer rijden, maar met het grote verschil dat jouw auto geen schadelijke uitstoot kent. Bovendien verbruik je geen druppel benzine of diesel.

Werknemers in Groningen, Friesland en Drenthe moeten hun Prius Plug-in Hybrid wél tijdens het werk opladen. Mits ze volledig elektrisch willen blijven rijden dan – en anders neemt de efficiënte Full Hybrid aandrijving het over. Zij wonen 19 tot 22 kilometer van hun werk vandaan. Dat opladen is overigens zo gepiept: in 90 minuten is de batterij van de Prius Plug-in Hybrid weer vol. Dus kun je de batterij op een werkdag van acht uur wel vijf keer opladen!

Toyota Prius Plug-in Hybrid - Toyota-blog.nl

Standaard met oplaadpunt

We leveren de Prius Plug-in Hybrid standaard – uiteraard indien mogelijk – met een oplaadpunt aan huis en op het werk. En nu blijkt dat het woon-werkverkeer in Nederland gemiddeld 14 kilometer is, heb je helemaal geen excuus meer om niet elektrisch te rijden.

Bron: blog.toyota.nl

Laat wat van je horen