Full Hybrid Toyota Prius betrouwbaarst

Prius 3 de betrouwbaarste

Toyota domineert de nieuwste betrouwbaarheidsstatistieken van de onafhankelijke Duitse test- en keuringsinstantie TÜV. Maar liefst 19 modellen staan in de top-10 van vijf leeftijdscategorieën. De uitblinker van het stel is de Full Hybrid Prius. De hybrideauto vertoont de minste gebreken in categorie auto’s van 2 tot 3 jaar oud.

Kwaliteit
De TÜV voert jaarlijks onafhankelijke technische inspecties op personenauto’s uit. Tussen juli 2010 en juni 2011 zijn circa 8 miljoen auto’s geïnspecteerd. Slechts 1,9 procent van de onderzochte exemplaren van de Prius vertoonde een gebrek; dat is een nog betere score dan de 2,2 procent uit eerdere statistieken van de TÜV. De Prius wordt op de voet gevolgd door de Toyota Auris, die in dezelfde categorie de 2de plaats bezet.

In de categorie auto’s van 4 tot 5 jaar oud staat de Toyota Prius op de 2de plaats. Andere Toyota-modellen die in deze leeftijdscategorie hoge ogen gooien, zijn de RAV4 (4de plaats), Corolla Verso (6de plaats) en de Avensis (10de plaats). In de hogere leeftijdscategorieën behalen de Toyota Yaris en Corolla topnoteringen.

Full Hybrid gezinsuitbreiding
De Toyota Prius wordt volgend jaar vernieuwd en krijgt in 2012 gezelschap van nieuwe hybridemodellen, waaronder de zeer ruime Full Hybrid Prius Wagon met zeven zitplaatsen en de Prius Plug-in Hybrid. Verder introduceert Toyota in het eerste halfjaar de in Europa gefabriceerde Yaris Hybrid. Met de introductie van de Yaris Hybrid en de uitbreiding van de Prius-familie heeft Toyota vanaf volgend jaar hybridemodellen voor een nog breder publiek.

Lees ook:
Autobelastingen: hybrides houden voordeel
Lekker groot, lekker schoon: de eerste details!
Wereldprimeur Prius Plug-in Hybrid op IAA Frankfurt

Bron en tekst: blog.toyota.nl

Laat wat van je horen