Full Hybrid Prius Wagon: de ruimste auto met 14% bijtelling

Prius wagon geen wegenbelasting op IAA beurs

Toyota heeft vandaag meer details bekend gemaakt van de Full Hybrid Prius Wagon, die op de IAA in Frankfurt zijn mondiale debuut beleefd. Het meest opvallende is dat het interieur van het nieuwe model niet alleen aanzienlijk ruimer is dan dat van de reguliere Prius, maar ook nog eens een CO2-uitstoot heeft van minder dan 100 gr/km. Dat betekent dat de Prius Wagon als enige D-segment wagon in de 14% bijtellingscategorie valt.

 

De Prius Wagon is aanmerkelijk ruimer en groter dan de reguliere Prius – die met zijn wielbasis van 2.70 meter ook geenszins onderbemeten is. De Prius Wagon heeft namelijk een wielbasis van bijna 2.78 meter. De carrosserie groeide met 15,5 centimeter in lengte en 3 centimeter in breedte.

 

14% bijtelling

 

 

De Full Hybrid aandrijflijn zorgt ondanks deze groeispurt voor indrukwekkende prestaties. De CO2-uitstoot van de Prius Wagon blijft namelijk onder de 100 gr/km. Emissies als stikstofoxiden (NOx) en roet (PM) zijn vanzelfsprekend verwaarloosbaar. Die uitstoot levert de Prius Wagon een bijtelling op van slechts 14%. Hiermee is de Prius Wagon bij uitstek een ideale auto voor de zakelijke rijder die op zoek is naar extra ruimte én het milieu een warm hart toedraagt.

Lithium-ion

 

Voor het eerst maakt Toyota gebruik van lithium-ion batterijetechnologie, die in de middenconsole tussen de voorstoelen is ondergebracht. Hierdoor ontstaat extra bagageruimte. De Prius Wagon biedt drie afzonderlijke neerklapbare stoelen op de tweede zitrij en een zeer ruime bagageruimte met twee in de bodem neerklapbare stoelen.

Bron en tekst > Toyota Nederland, toyota.nl

Bedankt Robert voor het doorsturen!

Laat wat van je horen