Bewezen: Prius ook als occasion zeer gewild

Toyota Prius occasions hebben hoge restwaarde 2012

Ruim drie jaar geleden besloot de overheid zuinige auto’s met een lage uitstoot korting te geven op de bijtelling. Goed nieuws voor de leaserijders, maar de occasionbranche hield zijn hart vast. De run op hybrides zou de markt wel eens kunnen verzadigen. En een verzadigde markt is een ramp voor de restwaarde. Maar die angst was onterecht, zo blijkt uit onderzoek door Autotaxatie.net, waarover vakblad voor de automobielbranche Automotive publiceert.

De taxatiesite nam tienduizenden biedingen (dus werkelijk gerealiseerde handelswaarden) in de afgelopen jaren onder de loep. En de Prius blijkt behoorlijk waardevast. Ook al ging het occasion aanbod drie keer over de kop, de verkoopprijs bleef constant. In 2009 was de gemiddelde prijs voor een Prius met 75.000 kilometer net geen 12.000 euro. In 2011 ‘deed’ deze zo’n 11.000 euro.

Dat de Prius ook als occasion gewild is, blijkt eveneens uit cijfers. In 2010 werden ruim 6.600 Prius’en verkocht. Het afgelopen jaar liep dat aantal op tot 7.400 (gebruikte en nieuwe) Prius’en: een bewijs dat de tweedehands Prius-markt bloeit. Goed te verklaren, gezien de kwaliteit en betrouwbaarheid van deze Toyota. Maar ook het feit dat de auto ongekend zuinig is, speelt vaak een rol: de benzineprijzen lijken alleen maar verder door te willen stijgen.

Bron en tekst: blog.toyota.nl

Laat wat van je horen