BAM: 7 miljoen Toyota Hybrides! Breaking news

Het Toyota-management ligt ongetwijfeld nog uit te buiken van de bakken taart die het gisteren naar binnen heeft gewerkt. Het Japanse concern heeft namelijk z’n 7 miljoenste hybride verkocht. 7 MILJOEN!!!!

Toyota is in staat gebleken om wel heel rap een nieuwe mijlpaal te behalen. Medio januari berichtten we nog dat Toyota Motor Corporation 6 miljoen hybride auto’s aan de man had gebracht. Nu – 9 maanden later – heeft Toyota 7 miljoen hybrides rondrijden.

Momenteel heeft het concern wereldwijd 27 verschillende hybriden in de showroom staan. Later dit jaar komen daar onder andere de Lexus Voxy- en Noah Hybrid bij – al zijn deze voorbehouden aan de Japanse markt. In de Verenigde Staten hebben Toyota en Lexus samen 12 hybrides in de aanbieding, die daar goed zijn voor 70 procent van de totale hybride-verkoop.

Toyota heeft nog even zitten rekenen, en is tot de conclusie gekomen dat de hybride-modellen in totaal al 49 miljoen ton CO2 hebben bespaard. Ook zou bijna 18 miljard liter benzine zijn bespaard.

Bron: Autoweek.nl

Laat wat van je horen