8 miljoenste hybride Toyota is een feit

In autoland wordt er nog weleens lacherig gedaan over Toyota’s hybride-modellen, maar de Japanners – en de consument – trekken zich daar gelukkig weinig van aan. Inmiddels heeft Toyota namelijk 8 miljoen hybride auto’s aan de man weten te brengen!
Begin 2014 wist Toyota trots te melden dat het 6 miljoen hybride modellen rond had rijden en in oktober van datzelfde jaar konden we melden dat de productieteller al de 7 miljoen stuks aanwees. We zijn inmiddels bijna een jaar verder en Toyota meldt nu dat het liefst 8 miljoen hybriden heeft verkocht!

In 1997 begon Toyota in het thuisland met de verkoop van de Prius, waarvan er toen slechts 300 werden verkocht. Vanaf 2000 werd de hybride sedan ook in Europa en de Verenigde Staten verkocht en sindsdien is de lijn maar blijven stijgen.

Inmiddels heeft Toyota – als we Lexus meetellen – liefst 30 hybride modellen in de aanbieding. Van de Prius tot de Yaris en van de CT tot de RC en een hele rits hier niet bekende SUV’s en MPV’s.

Net als vorig jaar is Toyota ook nu weer met de calculator in de weer geweest. Het merk zou met z’n hybride auto’s 22 miljoen ‘benzine-kilometers’ hebben kunnen voorkomen, wat overeenkomt met een bespaarde CO2-uitstoot van liefst 58 miljoen ton CO2. Binnenkort kunnen we kennismaken met de nieuwe Toyota Prius, een auto die we onlangs al zonder camouflageplakkers voorbij hebben zien komen.

bron: autoweek.nl

Laat wat van je horen