15% bijtelling Prius Plug-in

De plug-in versie van de Toyota Prius profiteert op de valreep van 15 procent bijtelling. In het najaar is hij te bestellen en in december staat hij bij de Nederlandse dealers. Later deze maand worden de prijzen bekendgemaakt.

De Prius met stekker heeft een CO2-uitstoot van minder dan 30 g/km. Daardoor profiteert hij niet alleen van de lagere bijtelling, maar ook van de voor ondernemers interessante Milieu-investeringsaftrek (MIA) en Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). De stekker-hybride kan maximaal 50 kilometer volledig elektrisch rijden. Op batterijen haalt hij een topsnelheid van 135 km/h. De precieze verbruiks- en uitstootcijfers worden binnenkort bekendgemaakt. De Prius Plug-in Hybrid is opnieuw verkrijgbaar met in het dak geïntegreerde zonnepanelen. Tot nu toe werden die alleen ingezet voor de klimaatbeheersing, maar bij de nieuwe generatie helpen ze ook mee bij de aandrijving. De Prius plug-in kan hierdoor een paar kilometer rijden, uitsluitend op zonne-energie.

Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). De stekker-hybride kan maximaal 50 kilometer volledig elektrisch rijden. Op batterijen haalt hij een topsnelheid van 135 km/h. De precieze verbruiks- en uitstootcijfers worden binnenkort bekendgemaakt. De Prius Plug-in Hybrid is opnieuw verkrijgbaar met in het dak geïntegreerde zonnepanelen. Tot nu toe werden die alleen ingezet voor de klimaatbeheersing, maar bij de nieuwe generatie helpen ze ook mee bij de aandrijving. De Prius plug-in kan hierdoor een paar kilometer rijden, uitsluitend op zonne-energie.

bron: autoweek.nl

Laat wat van je horen