Toyota Prius Wagon grammetje schoner voor de lease

Prius Wagon in 2013 ook 14 procent

Toyota heeft de CO2-uitstoot van de Prius Wagon een gram weten te verlagen. Dit zal vooral leaserijders deugd doen.

De Co2-uitstoot van de nieuwe versies van de Prius Wagon is 95 g/km. Dat komt de leaserijders die volgend jaar een Prius Wagon willen gaan leasen goed uit, want hierdoor voldoet de auto ook bij levering in 2013 precies aan de eisen voor 14% bijtelling. De versie met een uitstoot van 96 g/km valt vanaf volgend jaar in de categorie met 20% bijtelling. De uitrusting en prestatiecijfers van 95-gramsversie zijn verder gelijk aan die van de bekende versies.

De Prius Wagon HSD Comfort 95 gram is er vanaf 31.850 euro. De Aspiration-versie kost minimaal 33.590 euro. Het topuitrustingsniveau is ook hier de Dynamic Business, waarop een sticker met het bedrag 38.350 euro prijkt.

Goed om te weten: hiermee is de 95-gramsversie 850 euro duurder dan de bestaande versie met een Co2-uitstoot van 96 g/km. Volgens een woordvoerder van Toyota heeft dit te maken met de introductie van ‘nieuwe innovaties’ op de Prius Wagon voor het nieuwe modeljaar. De Toyota-fabriek wil echter niet prijsgeven wat deze ‘nieuwe innovaties’ nu precies behelzen, aldus de woordvoerder.

De Prius Wagon met een Co2-uitstoot van 96 g/km is nog leverbaar zolang de voorraad strekt. Als je ‘m als leaserijder voor 31 december 2012 op kenteken laat zetten, voldoet dus ook die 96 grams-Prius Wagon aan de eisen voor 14 procent bijtelling.

Bron: autoweek.nl

Laat wat van je horen