Prius Wagon official car ABN AMRO Marathon Rotterdam

prius wagon marathon rotterdam 2012

Het centrum van Rotterdam staat weer op z’n kop en Toyota is erbij! Vandaag vindt namelijk de ABN AMRO Marathon Rotterdam plaats. De befaamde marathon is het grootste eendaagse evenement van Nederland en om dit elk jaar weer mogelijk te maken, zijn sponsors keihard nodig. Wij zijn daar een van!

Marathon Rotterdam
Nee, er hangen niet alleen Toyota spandoeken. Wij leveren de zogenoemde ‘klokauto’: de official car. Dat Toyota en de organisatie van de Rotterdamse marathon de handen ineen hebben geslagen, is een stuk logischer dan je in eerste instantie misschien denkt. Een topsporter gebruikt zijn energie zo efficiënt mogelijk en presteert beter in schone lucht, nietwaar? Dat dachten wij ook, dus is de official car niets minder dan een Full Hybrid Prius Wagon. Die verdeelt z’n energie immers ook zo efficiënt mogelijk en produceert gemiddeld slechts 99 gram CO2/km. Omdat de snelste marathonlopers gemiddeld zo’n 20 km/u rennen, rijdt de official car natuurlijk voornamelijk elektrisch aangedreven.

Prius als official car ABN Amro Marathon Rotterdam 2012

Prius Plug-in Hybrid
Het blijft niet bij die ene klokauto. Op de Coolsingel – waar de start en de finish van de marathon plaatsvindt – staat een Prius Plug-in Hybrid in de spotlights. Dankzij de extreem lage CO2-uitstoot van 49 g/km en een verbruik van slechts 2,1 l/100 km is deze Toyota helemaal vrij van wegenbelasting, BPM en bijtelling. En met de nieuwe Prius Plug-in Hybrid kun je ook nog eens 25 kilometer volledig elektrisch rijden. Dat is meer dan een halve marathon!

Full Hybrid Prius Wagon sponsorauto ABN AMRO Marathon Rotterdam - Toyota Blog

Bron en tekst: blog.toyota.nl

Laat wat van je horen