Prius Wagon behoort tot Die Besten der Besten

toyota-prius-wagon-1e-rij-indruk-full-22052012144026-6109

Elk jaar maakt de Verkehrsclub Deutschland (VCD) een lijst van auto’s die bijzonder zuinig en schoon zijn. Die Besten der Besten, noemt de verkeersorganisatie deze auto’s. En laat de nieuwe Toyota Prius Wagon nou op nummer één staan in de klasse van zevenzitters!

De VCD kijkt onder meer naar het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot van auto’s. Maar ook de hoeveelheid geluid die een auto maakt, wordt in de beoordeling meegenomen. Want teveel geluid is schadelijk voor omstanders, aldus de VCD. Aan de hand hiervan bepaalt de VCD de rangorde in de Auto-Umweltliste 2012/2013.

De auto die het hoogst in de VCD-lijst eindigt, belast het milieu het minst. En ook de portemonnee van de eigenaar wordt zoveel mogelijk ontzien – de auto is immers ook het zuinigst.

Met een CO2-uitstoot van slechts 96 g/km en een brandstofverbruik van 4,1 l/100 km gemiddeld heeft de Prius Wagon niet alleen een sterke uitgangspositie, hij is zelfs als eerste geëindigd in de klasse van auto’s die zeven zitplaatsen tellen! En daar zijn we best trots op.

Bron: blog.toyota.nl

Laat wat van je horen