Meer nieuws Prius Wagon

Prius Wagon d-segment 2012

De Toyota Prius Wagon is de eerste D-segment Full Hybrid Wagon in Europa. De Prius Wagon is als volledig nieuw model ontworpen en biedt significant meer ruimte dan de Prius, terwijl diens traditionele kenmerken, zoals het laagste brandstofverbruik in zijn segment, behouden zijn gebeleven.

De Prius Wagon beleeft zijn werelddebuut op de Autosalon van Genève 2011. Deze auto vormt een verdere uitbreiding van de Toyota Prius-familie, waar hij zich bij de Prius en de Prius Plug-in Hybrid zal aansluiten.

Deze nieuwe auto biedt drie afzonderlijke neerklapbare stoelen op de tweede zitrij en een in een zeer ruime bagageruimte met twee in de bodem neerklapbare stoelen. De slanke, gedurfde styling omvat een doorgetrokken daklijn met een geïntegreerd panoramadak, waarbij het typische silhouet en de karakteristieke aërodynamische kwaliteiten van de Prius behouden blijven. Kenmerkend zijn de scherpgesneden koplampen en aëro-hoeken, naast de karakteristieke styling van de achterzijde.

De nieuwste generatie van Toyota’s Hybrid Synergy Drive®-aandrijflijn in de Prius Wagon  omvat een compact lithium-ion batterijpakket. Dit bevindt zich in zijn geheel tussen de voorstoelen, wat niet alleen de beschikbare laadruimte ten goede komt, maar ook ruimte biedt voor twee geheel in de beodem wegklapbare stoelen.

Net als de standaard Prius is de Prius Wagon voorzien van ‘on-demand’ rijmodi, om de mogelijkheden van de Full Hybrid aandrijflijn te vergroten, inclusief EV-modus voor nul-emissie, geen brandstofverbruik en elektrisch rijden.

De Prius Wagon komt in de eerste helft van 2012 op de markt.

Bron: toyota.nl

Laat wat van je horen