Geen hybridekannibalisme bij Toyota

AMSTERDAM – Nu de productie van de Auris Touring Sports is begonnen, is het tijd om te kijken wat er bij Toyota gaat gebeuren. Een directe concurrent voor die andere hybride stationwagen van Toyota, de Prius wagon, is het niet, zegt een woordvoerder van Toyota in gesprek metAutovisie.

Zakelijke rijders

De ‘normale’ Toyota Auris wordt in Nederland bijna uitsluitend als hybride verkocht, zegt Guido Roozekrans, woordvoerder van Toyota Nederland. “Ongeveer 85-90% is een hybride.” Bij de Touring Sports, de stationwagenvariant van de Auris, verwacht hij niks anders. “Het grootste deel zal kiezen voor de hybride en zakelijk bereden worden. Ik verwacht ook hier dat 90% van de Auris TS’en een hybride zal worden.”

Ondertussen heeft Toyota nog een andere ruime auto met veertien procent bijtelling, de Prius Wagon. Toch verwachten ze bij Toyota niet dat de Auris TS veel verkopen van die auto af zal snoepen. “De Prius Wagon is toch echt een maat groter. De wielbasis scheelt achttien centimeter bijvoorbeeld. En de Prius Wagon is standaard een zevenzitter.” Toch zal er volgens de woordvoerder ‘altjd een stukje overloop zijn’.

Bijna

Nog even wachten en dan staat hij bij de dealer, de volgende veertien procent bijteller van Toyota. Als hybride heeft hij namelijk een C02-uitstoot van 85 gram per kilometer. De prijzen van de stationwagen beginnen bij 19.850,- euro voor de Auris TS. Als hybride beginnen de prijzen bij 24.750,- euro.  Toch nog altijd 7.600,- euro minder dan de voordeligste Prius Wagon. Halverwege juli moet hij bij de dealer staan.

Bron: autovisie.nl

Laat wat van je horen