Klassieke Toyota Land Cruiser 70 is herboren

In 1984 verscheen de Land Cruiser 70 op de markt. Her en der wordt de vierkante offroad-beul nog gemaakt, maar in het thuisland moest men het zonder doen. Nu krijgen ook de Japanners weer de beschikking over de onverwoestbare Toyota.

Slechts één jaar zullen de Japanners de Land Cruiser 70 weer in de showroom kunnen vinden. De auto die zich door niets of niemand tegen laat houden, is omwille van z’n 30e verjaardag weer teruggebracht.

Toyota verwacht maandelijks zo’n 200 exemplaren te kunnen verkopen. De vierkante alleskunner is leverbaar als vijfdeurs wagon en als pick-up met dubbele cabine. Onder de kap ligt een relatief moderne 4,0-liter V6-benzinemotor met VVT-i-technologie, goed voor 231 pk en 360 Nm koppel. Schakelen gaat met een handgeschakelde vijfbak.

Net als de Land Cruiser 70 die nog in Australië en bepaalde delen van Azië wordt verkocht, krijgt ook de Japanse editie een neus die iets afwijkt van het origineel uit de jaren tachtig. Zaken als ABS hebben uiteraard ook hun weg naar de huidige versie gevonden.

 

bron: Autoweek.nl

Laat wat van je horen