IAA Frankfurt 2017: deze 3 Toyota primeurs stelen de show

De IAA Frankfurt 2017 is begonnen! De volgende 3 Toyota primeurs stelen op deze grote autobeurs de show. Welke is jouw favoriet?

1 Toyota Land Cruiser

iaa frankfurt 2017

Op de IAA Frankfurt 2017 (voluit Frankfurt Motor Show) staat de nieuwe Toyota Land Cruiser. De Land Cruiser is een icoon, een begrip. Ja, hij is episch. En dus is het heel bijzonder dat er nu een nieuwe is. Het betekent een nieuw hoofdstuk in de 65-jarige rijke historie van de Land Cruiser.

Ook de nieuwe Land Cruiser heeft ongekende terreincapaciteiten. Die zijn vooral te danken aan het ladderchassis, dat uniek is in zijn klasse. Hierbij wordt de stoere carrosserie óp het chassis geplaatst. Dit garandeert een maximale bodemvrijheid en wielspeling in het terrein. Zeer geavanceerde hulpsystemen laten de Land Cruiser desgewenst automatisch dalen en stijgen.

Wat vind je van de neus van de Land Cruiser? Behoorlijk indrukwekkend niet? Een duidelijke ‘King of the Road’-uitstraling. De koplampen zijn nieuw. Het design hiervan sluit nu naadloos aan op dat van de koplampen van die andere Toyota 4×4-icoon, de Hilux. Ook vanbinnen hebben we de nodige wijzigingen doorgevoerd, zoals nog mooiere materialen en een nieuw multimediasysteem.

Meer informatie over de nieuwe Toyota Land Cruiser (plus méér foto’s!)

Meer informatie over de Toyota C-HR, onze populaire crossover

2: Toyota C-HR Hy-Power Concept

iaa frankfurt 2017

Ook op de IAA Frankfurt 2017: de Toyota C-HR Hy-Power Concept. Inderdaad: een Toyota C-HR maar dan in de nieuwe kleur ‘Dark Carbon’ met accenten in de kleur ‘Burning Orange’. Een vurige combinatie! En bekijk het dak eens goed; dat begint met oranje en loopt over in zwart. Supertof! Maar let op: het betreft een studiemodel, de auto komt niet in de showroom te staan.

Ook in het interieur komt de kleur oranje terug. De zittingen en hoofdsteunen van de stoelen zijn in deze kleur uitgevoerd. Het grootste nieuws is echter de nieuwe hybride aandrijflijn met meer vermogen dan de 90 kW (122 pk) van de Toyota C-HR Hybrid. Meer details over deze sterkere hybride motor volgen in 2018.

Meer informatie over de Toyota C-HR Hy-Power Concept

3: Toyota Auris Touring Sports Freestyle

iaa frankfurt 2017

De Toyota Auris Touring Sports Freestyle is een nieuwe uitvoering van onze populaire middenklasser met een extra stoere, robuuste uitstraling. Hij onderscheidt zich door een in zwart uitgevoerde grille, wielkastbeschermers en sideskirts. De eveneens zwarte onderzijde van de voor- en achterkant is voorzien van een beschermingsplaat in een aluminiumkleur.

De Auris Touring Sports is verder uitgerust met exclusieve 17-inch lichtmetalen velgen in pianozwart en zilver. De spiegelkappen zijn zilverkleurig. De Auris Touring Sports Freestyle is vanaf december 2017 leverbaar.

Meer informatie over de Toyota Auris Touring Sports

De IAA Frankfurt Motor Show is voor het publiek geopend van donderdag 14 tot en met zondag 24 september 2017. Mocht je in de gelegenheid zijn, dan ben je uiteraard van harte welkom op de Toyota stand. Je vindt ons in Hall 8. Hier kun je ook de nieuwe Yaris GRMN zien, onze nieuwe pure ‘hot hatch’ met maar liefst 156 kW/212 pk!

Reacties

  1. Ik mis de RAV4 Adventure in dit artikel?

Laat wat van je horen