FJ Cruiser 4×4 van het jaar in Australie

4x4-winner-toyota-fj-cruiser

Toyota FJ Cruiseris echt een verhaal apart. Als 4×4 is hij nergens mee te vergelijken. De auto is sinds een jaar ook te koop in Australië en pakt er meteen de titel 4×4 van het jaar. Kan het nog beter? Volgens het Amerikaanse Xplore Adventure wel…

Het Australische 4x4-magazine vind de FJ Cruiser de beste 4x4 van 2012Fraser Stronach van het magazine 4×4 Australia spreekt lovende woorden over de Toyota: “Voor de verkiezing van ‘4×4 van het jaar’ hebben we een week de tijd genomen. In het begin beschouwden we de Toyota FJ Cruiser als een buitenbeentje, maar hoe meer kilometers we ermee reden, hoe enthousiaster we werden. De FJ Cruiser is niet alleen een auto met een uitdagende uitstraling. De onderhuidse techniek is robuust en hoogwaardig, waarmee hij zijn concurrenten ruimschoots het nakijken gaf.”

De brutale Toyota FJ Cruiser heeft niet alleen een onderscheidende retro-uitstraling, maar wint het volgens Stronach als het gaat om terreinrijden óók van auto’s als de Jeep Grand Cherokee diesel, de Range Rover TDV8 Vogue en de Mercedes-Benz G 350 BlueTEC.

Lekker wild - de FJ Cruiser van Xplore Adventure

Zo, die staat. Niks meer aan doen dus. Daar wordt in Amerika een tikkeltje anders over gedacht. Daar is namelijk een speciale FJ Cruiser Xplore Adventure uitgebracht. Deze alleskunner is een absolute must-have voor offroad- en natuurliefliefhebbers. Het opvallende aan deze versie is tevens dat hij wordt geleverd met een gratis jaarkaart voor alle nationale parken en monumenten in de VS.

Wie aan de standaard FJ Cruiser niet genoeg heeft, kan bij Explore Adventure een versie bestellen die geschikt is voor avontuurlijke zerftochten

Wie kiest voor de meest uitgebreide versie aanstreept op de prijslijst krijgt een FJ Cruiser waar je je vingers bij aflikt. Met een matgroene kleur, dikke zwarte wielen met speciale BF Goodrich offroad-banden, Bilstein schokdempers, een grote bullbar, een lier en een extra luxueus interieur valt er niets meer aan toe te voegen. Laat het avontuur maar beginnen!

Eén maar. De FJ Cruiser is niet in Nederland te koop. Tenminste. Niet nieuw via de Toyota dealer.

Bron en tekst: blog.toyota.nl

Laat wat van je horen