De Land Cruiser van Martin gaat voor een miljoen!

Met ruim 900.000 kilometer op de teller van zijn Toyota Land Cruiser denkt Martin Scheffers nog niet aan inruilen. Sterker nog: hij heeft een belangrijk doel voor ogen. “Ik ga voor een miljoen.”Martin Scheffers (65) rijdt 52 weken per jaar, 3 dagen per week van Aarle-Rixtel naar Aalsmeer of Rijnsburg – en weer terug. In een Toyota Land Cruiser, want “het is een degelijke auto die weinig onderhoud nodig heeft.” De bloemenhandelaar koopt ’s morgens vroeg bloemen in, om ze ’s middags op de veiling weer te verkopen.

toyota land cruiser martin 2

Zonder poespas

Zijn huidige Land Cruiser heeft Martin zo’n 15 jaar. In die tijd reed hij ruim 900.000 kilometer in de legendarische Toyota. “Daarvoor had ik ook al een Land Cruiser, met zo’n 300.000 kilometer op de teller. Die kon ik destijds gunstig inruilen en toen koos ik voor deze. Zwart, zonder poespas. Ik houd niet van tierlantijnen. Mijn auto is er om van A naar B te komen. En dat lukt aardig!”

toyota land cruiser martin 3

Slechts een paar keer werd de kilometervreter door zijn Land Cruiser in de steek gelaten. “Maar dat kwam altijd door mijzelf”, geeft hij toe. “Dan had ik 500 kilometer achter elkaar gereden en wilde ik een kwartiertje rusten in de auto. Maar een kwartier werd een paar uur – terwijl de lichten gewoon aanstonden. Tja, dan is de accu leeg.”

toyota land cruiser martin 4

Onverwoestbare Toyota

Niet alleen Martin zelf is blij met zijn onverwoestbare Toyota, ook de monteurs werken met plezier aan de SUV. “Ze nemen de tijd en de moeite voor goed onderhoud. Toen ik op de 400.000 kilometer zat, begonnen de monteurs zich wel af te vragen wanneer de problemen zouden komen. Maar die kwamen niet. Alleen de aansteker gaat steeds kapot – maar ja, ik rook gewoon ontzettend veel in de auto.”

toyota land cruiser martin 5

Goed huwelijk

“Het is een goed huwelijk, Toyota en ik”, stelt Martin vast. “Ik lééf in deze auto. Natuurlijk komt mijn vrouw op één, maar dan volgt toch echt mijn Land Cruiser. Ik heb hier zoveel in gereden dat je 23 keer de wereld rond kan. En het wordt nog meer. Nu ga ik natuurlijk voor een miljoen. En ik heb al uitgerekend wanneer ik die ga halen: in september 2018.”

 

bron: www.blog.toyota.nl

Reacties

  1. Great!

Laat wat van je horen