Fernando Alonso in de Toyota Hilux!!!

Fernando Alonso heeft een tweedaagse test afgerond met de Toyota Hilux Dakar en heeft daarbij maar liefst 700 kilometer afgelegd!! Hobbelig zacht en hard terrein kwam hij tegen op zijn rit in polen (Szcezecin) als voorbereiding op de deelname aan de Dakar van 2020.  

Waardevolle ervaring Fernando Alonso in Polen met de Toyota Hilux en speciale dispensatie rally in Zuid-Afrika
De testsessie van de voormalig Formule 1-coureur bevatte een grote variëteit aan ondergronden. Zo reed de Spanjaard op zand, harde en zachte grond, hobbelig terrein, dat ontwikkeld is door rally raid specialisten en de logistieke partner van het team, Overdrive Racing.

“Het waren zeker een aantal positieve dagen hier in Polen, waar ik kon experimenteren met verscheidene soorten aan terrein”, reageert Alonso na afloop van de test. “Op dit moment van mijn training, verwelkom ik elke kilometer in de Hilux en ik ben blij dat we in staat waren om onszelf verder te pushen, dan het teams oorspronkelijke plan. Het is fantastisch om onderdeel uit te maken van de Toyota Gazoo Racing-familie en de kans gegeven wordt om mijn hand te leggen op andere vormen van motorsport. De Hilux is echt leuk om te rijden en ik geniet van elke test.”

Het team heeft nu een tweevoudig Formule 1-kampioen en regerend wereldkampioen FIA World Endurance Championship aan boord. Het team gaat nu richting Zuid-Afrika voor de Lichtenberg 400 voor een niet-competitieve deelname. Dit is de vijfde ronde van de South African Cross Country Series. Deze wordt verreden van 13 tot en met 14 september.


“Dit is de eerste test voor Fernando in Europa op ander terrein en condities vergeleken met Namibië twee weken geleden”, aldus Toyota Gazoo Racing-teambaas Glyn Hall. “Nu we progressie maken met ons intensieve trainingsprogramma, zijn we gericht om kwaliteit aan kilometers te maken, zodat Fernando zich bekend maakt met de Hilux en rally raid, meer dan puur kilometers.” 

De Spanjaard gaat dus niet deelnemen aan de race voor de overwinning, omdat hij niet geregistreerd staat bij de SACC, gaat hij wel een volledig evenement draaien. De blikken gaan toch gericht zijn op Alonso, hoe zijn tijden zich vergelijken met het ervaren veld. Een van de deelnemers is de ervaren Dakar-winnaar Giniel de Villiers.

“Ondanks dat we de dubbele kilometers gemaakt hebben met deze test dan gepland, demonstreert hoe snel Fernando zich aanpast aan de Hilux”, zegt Hall over de ontwikkeling van zijn nieuwe pupil. “Volgende week vertrekken we met relatieve comfort naar een privetest omgeving om Fernando zijn eerste smaak te laten krijgen van de rally raid competitie omgeving bij de Lichtenburg 400. We zijn de South African Cross Country Series dankbaar voor de speciale dispensatie om Toyota Gazoo Racing deze waardevolle kans voor Fernando om het vervolg van zijn trainingsprogramma te maximaliseren.”

Bron:https: www.racexpress.nl

Laat wat van je horen