BAM de eerste Hilux en nog rijden ook!

toyota-hilux-classic

Zou het een verkapte reclamestunt van Toyota zijn? In Zuid-Afrika is namelijk een pickup van de weg gehaald die al langzaam aan het ontbinden was.

Pickupjes van Toyota hebben het imago dat ze retesterk en onverwoestbaar zijn (herinneren we ons die bewuste Top Gear-aflevering nog). Dat wordt maar weer eens bevestigd door het sujet dat met zijn Hilux van de weg af werd gehaald in de stad Kimberley. Deze Hilux uit 1976 beschikte over nog maar twee versnellingen, had vier gladde banden, schokdempers die met touw (!) waren vastgebonden en geen van de lichten deed het nog. Net als de ruitenwissers. Ongetwijfeld was er nog een hele lijst met APK-puntjes.

Het meest bizarre is toch wel de plaatsvervangende benzinetank. De motor kreeg zijn peut namelijk van een lekkende vijfliterfles die onder de motorkap was geplaatst. “In my 40 years as a traffic policeman, it was the worst car I’ve ever seen on the road,” aldus de politieagent die het gevaarte van de weg trok. Dat geloven we best.

Zo zag de bewuste auto er uit:

De eigenaar, een man uit Zimbabwe, verklaarde dat hij de auto had gekocht voor omgerekend iets minder dan 500 euro. Volgens Nieuwsblad.be nam hij echter de benen toen hij hoorde dat hij een boete zou krijgen. Hèhèhè. De auto is uiteraard in beslag genomen. Mogen wij ondertussen even een applaus voor deze vorm van duurzaamheid? Probeer een auto anno nu maar eens zo lang rijdend te houden met wasknijpers en garen.

Met dank aan Luc voor de tip!

Bron en tekst: autoblog.nl

Reacties

  1. Dat mokkel op die pickup zal nu een jaar of zestig zijn schat ik.

  2. Ik ga een hilux pick up van 1980 opknappen. Wie waar ik nog onderdelen kan vinden ?

    Mat

  3. Bij de Toyota dealer. Gewoon bellen want ze kunnen alles nog leveren wat heel oud is.

Laat wat van je horen