Zoveel elektrische auto’s wil Toyota gaan verkopen

Als verwacht mag worden van Toyota gaat het uiteraard om volledig elektrische auto’s én hybrides.

Want wie Toyota zegt, zegt hybride. Het geloof in dat type aandrijflijn is sterk, zelfs zo sterk dat diesel als brandstof is afgezworen. Er zijn maar nauwelijks merken die dat aandurven. Toch is het niet onlogisch. De hybride aandrijflijn is aardig geperfectioneerd. De auto’s zijn echt zuinig, tamelijk onkreukbaar en soms een tikje wild. De laatste generatie van de Toyota Prius is zowaar behoorlijk uitbundig vormgegeven.

Volledig elektrisch.

Toch gaat ook Toyota volledig elektrische auto’s bouwen. Kort na 2020 wil het merk meer dan tien volledig elektrische auto’s in het modelaanbod hebben. Dat is wat omzichtig geformuleerd. Die auto’s komen bovendien eerst in China op de markt, om pas later leverbaar te worden in Europa en de Verenigde Staten. Maar meer dan ooit staat het merk gunstig tegenover elektrisch rijden. Toyota ziet het solid state-accupaket als gamechanger, samen met Panasonic wordt er aan de ontwikkeling van dat type accu gewerkt.

Dat alles gaat leiden tot een verkoop van 5,5 miljoen geëlektrificeerde auto’s rond het jaar 2030. Van die auto’s is naar verwachting 1 miljoen volledig elektrisch of voorzien van een brandstofcel. Rond het jaar 2025 moet elke Toyota en Lexus leverbaar zijn als hybride of met een volledig elektrische aandrijflijn.
 
Bron: groen7.nl

Laat wat van je horen