Toyota start productie Auris Touring Sports

Met de productiestart van de Auris Touring Sports  vandaag in de Toyota fabriek in het Engelse Burnaston  voegt Toyota een nieuw hoofdstuk toe aan hun streven om hybride rijden voor een bredere doelgroep beschikbaar te stellen.

De lage CO2-uitstoot van 85 g/km (hybride-uitvoering) zorgt in Nederland voor zakelijke bijtelling van slechts 14%. De Touring Sports beschikt over de grootste bagageruimte in het segment en is daarmee ideaal voor het gezin. Medio juli verschijnt de Auris Touring Sports bij de Toyota dealer. Er is al een Auris Touring Sports vanaf 19.850 euro.

De nieuwe Toyota Auris Touring Sports is speciaal voor de Europese consument ontworpen. Toyota Manufacturing UK’s (TMUK) fabriek in Burnaston is vooralsnog de enige Toyota-fabriek waar de auto van de band loopt. “De meest logische plek gezien de capaciteit, expertise en vaardigheden van de medewerkers hier”, aldus Didier Leroy, President en CEO van Toyota Motor Europe. “Door de productie van de Auris Touring Sports hier onder te brengen, benutten we daarbij de capaciteit van de fabriek ten volle.

”Behalve Didier Leroy woonde ook Patrick McLoughlin (Minister van Transport in Engeland) de ceremonie van de productiestart van de Auris Touring Sports bij. “De onafgebroken investeringen van Toyota in de productiefaciliteit in Burnaston bewijzen dat Groot-Brittannië in staat is topklasse-auto’s te bouwen die consumenten wereldwijd aanspreken.”De nieuwe Toyota Auris Touring Sports is leverbaar als Hybrid én er is keuze uit efficiënte benzine- en dieselmotoren. De hybride-uitvoering is MRB-vrij en bovendien de eerste hybride Toyota die een aanhanger mag trekken (345 kg). Omdat de batterij van de Hybrid-aandrijflijn zich ónder de achterbank bevindt, is de bagageruimte van 530 liter lekker ruim. En wanneer men de tweede zitrij neerklapt, kan er zelfs 1.658 liter aan bagage mee.De Toyota Auris Hybrid Touring Sports is te bestellen voor prijzen die beginnen bij 24.750 euro. De leaseprijzen starten bij 339 euro per maand (Full Operational Lease, 60 maanden, 20.000 km per jaar, inclusief 75% bonus/malus). De netto bijtelling op basis van 42% inkomstenbelasting bedraagt 122 euro per maand.

Bron: groen7.nl

Laat wat van je horen