CE Delft onderzoekt: Toyota is nummer één in elektrische kilometers

 
Het onafhankelijk onderzoeksbureau CE Delft onderzocht de gereden emissievrije elektrische kilometers van alle verschillende typen geëlektrificeerde auto’s in Nederland.

Daarbij ging het dus alleen om de kilometers die volledig elektrisch zijn afgelegd. Met ruim 1,2 miljard gereden emissievrije elektrische kilometers neemt Toyota met vooral hybride modellen met afstand de nummer 1-positie in. 

Besparing van brandstof én CO2

Met het oog op de toekomst – waarin het ambitieuze klimaatakkoord van Parijs leidend is – zijn vooral brandstofbesparing en CO2-reductie van belang. Bij Toyota Hybrid werken een verbrandingsmotor en elektromotor samen waardoor er tot 50 procent van de tijd elektrisch gereden kan worden. Hierdoor worden er minder fossiele brandstoffen verbruikt. Tot en met 2017 is door geëlektrificeerde personenauto’s in totaal 490 miljard liter brandstof bespaard. Dit heeft bijgedragen aan een CO2-reductie van 1,1 Mton in de periode 2000 tot en met 2017. De top 3 merken die hier het meest aan hebben bijgedragen zijn: Toyota (34 procent), Mitsubishi (11 procent) en Tesla (10 procent).

Bron: nu.nl

 

Laat wat van je horen