Opnieuw prijsaanpassing Toyota Auris

Toyota past opnieuw de prijzen van de Auris-modellen met een benzine- of dieselmotor aan. Dat is al de tweede keer dit jaar, want eind januari werden er ook al prijsaanpassingen doorgevoerd.


Schaduw
De importeur wil door de prijzen opnieuw aan te passen nog meer de aandacht vestigen op de benzine- en dieselmotoren. Die motoriseringen stonden voorheen meer in de schaduw van de Hybrid met 14 procent bijtelling. Een tweede prijsverlaging moet zorgen dat de koper ook kiest voor reguliere diesel- of benzinetypes. Andere reden is dat Toyota graag ziet dat de prijzen op een gelijkwaardig niveau blijven ten opzichte van de concurrentie.

500 euro
De prijs van de Auris zakt van 17.995 naar 17.495 euro: een prijsverlaging van 500 euro. Die prijs geldt voor de vijfdeurs hatchback met onder de kap een 1.3 VVT-i benzinemotor met 99 pk. De 132 pk sterke 1.6 VVT-i is nu leverbaar vanaf 19.495 euro. Tot en met 31 oktober hanteert Toyota ook een regeling waarbij je met een inruiler 1.000 euro extra inruilwaarde krijgt.

Lease Exclusive
Op de nieuwe prijslijst staat tevens een nieuwe uitvoering: de Auris TS Hybrid Lease Exclusive die minimaal 32.095 euro kost. Deze uitvoering heeft onder andere antracietkleurig 18inch lichtmetaal, een set winterbanden, lederen bekleding en digitale radio (DAB+).

 

Bron: telegraaf.nl

Laat wat van je horen