Nederland belangrijkste land voor Toyota Prius Plug-in Hybrid

toyota_prius_leipzi_713494i

Brussel – Toyota Nederland heeft beslag gelegd op meer dan eenderde van het aantal beschikbare exemplaren van de nieuwe Prius Plug-in voor Europa. De importeur denkt dat de vijfdeurs stekkerhybride een regelrechte hit wordt, nu de Prius Plug-in één van de weinige modellen is zonder bijtelling voor de zakelijke rijder.

Voor de Europese markt zijn dit jaar zo’n 4.000 stuks beschikbaar. Daarvan komen er in ieder geval 1.500 stuks naar ons land. De Managing Director van de Toyota-importeur, Pieter van der Velden, zegt dat dat aantal reeds is gereserveerd, maar indien noodzakelijk meer auto’s gaat opeisen. “We hebben al meer dan 600 orders in portefeuille”, aldus de topman. “De auto staat pas sinds juli bij de dealer.” Nederland is het eerste Europese land waar de auto leverbaar is. Toyota Nederland ziet dat de vraag voor 95% uit de zakelijke markt komt, terwijl voor heel Europa op een percentage van 75% wordt gerekend. In ons land zijn de belastingvoordelen op het model, zoals vrijstelling van wegenbelasting en 0%-bijtelling, een belangrijk aankoopmotief.

 stekkerhybride

De bijna 39 mille kostende Prius Plug-in is gebaseerd op de bekende, derde generatie Prius. De fabrikant geeft de wagen echter een andere batterij mee, een lithium-ion accu in plaats van een nickel metal-hydride, die zich nu via een stekker in het stopcontact laat laden. Daardoor is het mogelijk om over een afstand van zo’n 25 km op puur elektrokracht te rijden. De normale, ongeveer acht mille goedkopere Prius laadt zijn accu bij via onder andere het regenereren van remkracht waardoor de iets meer dan twee kilometer elektrisch kan worden gereden.

bron: telegraaf.nl

 

 

Laat wat van je horen