Meer over de Toyota Auris Touring Sports

De Toyota Auris Touring Sports was natuurlijk al wel te zien op de Autosalon van Parijs, maar z’n echte debuut beleeft de auto pas op de Autosalon van Genève. Het Japanse merk heeft nu extra beeld en informatie vrijgegeven.

De nieuweling heeft diverse troeven. De eerste is de laadruimte: met een inhoud van 1.658 liter met een neergeklapte achterbank is deze volgens Toyota de ruimste in z’n klasse. Met de achterbank in de normale positie is de inhoud 530 liter.

Daarnaast is er de aandrijflijn. Opvallend genoeg is de Auris Toruing Sports zuiniger dan de Auris Hybrid hatchback. De CO2-uitstoot van de Touring Sports is 86 g/km en dat betekent dat de auto zelfs in 2014 nog voldoet aan de eisen voor 14% bijtelling. De extra lage CO2-uitstoot is gerealiseerd door aanpassing van de aandrijflijn.

De Toyota Auris Touring Sports debuteert zoals gezegd begin maart op de Autosalon van Genève. In de zomer verschijnt de auto bij de dealers. De hybride versie is nu al te bestellen met een vanafprijs van 24.750 euro. Dat is 1.000 euro meer dan de hatchback kost. De prijzen van de overige benzineversies en de diesels volgen in een later stadium.

Bron: autoweek.nl

Laat wat van je horen