Import jong gebruikte hybride occasions neemt toe

De afgelopen jaren neemt de import van jong gebruikte Toyota occasions toe. Deze bevestiging werd al eerder gedaan door het RDW import toename. Voor de Toyota modellen hebben wij het over auto’s niet ouder dan 2 jaar waar vooral de hybride modellen o.a. Yaris en Auris. Toch maar even naar de Toyota dealer om te vragen waarom deze trend zich blijft doorzetten.

Is het nu zo aantrekkelijk om jong gebruikte Toyota’s uit het buitenland te halen? Welke landen zijn daarbij in trek en welke modellen doen het goed? Wij vragen het aan Toyota dealer Van Ekris in Maarssen. 

”Import is de laatste jaren gestegen omdat de vraag naar jong gebruikte Toyota’s gestegen is. Veel van onze klanten willen een auto met de kop eraf maar niet ouder dan 1 of 2 jaar. Helaas ruilen wij te weinig auto’s in van 1 of 2 jaar oud. Daarom ga je zoeken naar jong gebruikt en kom je snel in het buitenland uit. Het is niet altijd aantrekkelijk omdat je grote aantallen moet kopen om de prijs gunstig te krijgen. Koop je een enkele auto in het buitenland dan zijn de kosten te hoog om het aantrekkelijk te maken. De modellen die je bij ons veel ziet zijn jong gebruikte Yaris hybride occasion en Auris hybride occasions.” 

Hoe weet je of je de juiste auto inkoopt en bijvoorbeeld geen schade auto is of een auto met de kilometerstand die is terug gedraaid?

”Bij ons is dit zeer belangrijk! Wij moeten de klant kunnen uitleggen en laten zien dat het uitstekende auto’s zijn. De contacten die wij in het buitenland hebben zijn geen vage autobedrijven of particulieren. Wij kopen binnen ons eigen Toyota dealer netwerk welke allemaal ISO gecertificeerd zijn en werken met een DEKRA schade taxatie. Dit betekend dat wij elke detail van de auto’s op voorhand kunnen bekijken. Krasjes of ontbrekende onderdelen zoals een wieldop of bijvoorbeeld een sigarettenaansteker worden in beeld gebracht. Wij kunnen zo precies zien wat er met de auto aan de hand is. Ook de boekjes, geboortebewijs en onderhoud historie moeten verplicht worden bijgeleverd. Alleen dan is het voor ons goed genoeg om jong gebruikte Toyota’s in te kopen. Is de auto’s niet netjes of niet compleet dan slaan wij deze over. ” 

Heeft de klant naast het aanbod ook een financieel voordeel? 

”Jazeker, neem bijvoorbeeld de Yaris Hybrides die net binnen zijn van 2015. Hierop is door de eerste eigenaar al behoorlijk wat afgeschreven en dit zie je nu ook terug in de prijs. Soms lopen de voordelen op tot 5.000 a 6.000 Euro op de Yaris hybride van nog geen 1 jaar oud. Daarnaast zijn de Yaris hybrides bijvoorbeeld voorzien van luxe opties die in Nederland pas verkrijgbaar zijn als je het meest luxe model neemt. 

Zal de import verder toenemen?

”Weet ik niet. Je ziet nu door de hoge actie kortingen en inruilpremies op onze nieuwe modellen dat jong gebruikt weer minder aantrekkelijk is. Maar ondanks de nieuw acties verwachten wij dat het aantal import wel hetzelfde blijft” 

Bron: Toyota Van Ekris Maarssen, RDW, Import auto.nl.

Toyota Van Ekris heeft verschillende jong gebruikte Toyota occasion staan. Een goed voorbeeld zijn de Yaris hybride modellen van 2014 en 2015. Ook de Auris hybride modellen van 2015 zijn een goed voorbeeld van aantrekkelijke import auto’s met luxe opties. www.yarisoccasions.nl en www.aurisoccasions.nl of via www.vanekris.nl

Laat wat van je horen