Extra Toyota Prius-productie voor Nederland

Toyota heeft bekend gemaakt dat het bereid is om extra productieruimte vrij te maken om nog dit jaar aan de vraag naar alle Prius Plug-ins in Nederland te voldoen.

Bijtelling, je wordt er tegenwoordig mee doodgegooid. De 0 procent-regeling geldt nog in heel 2013, maar zoals de autobelastingplannen er nu liggen, gaat dat met ingang van 2014 veranderen. Wie z’n bijtellingswonder voor 2014 laat registeren mag nog 60 maanden bijtellingsvrij rondrijden.

Toyota verwacht daarom nog een behoorlijke run op de Prius Plug-in, en lange wachtlijsten en daarmee boze klanten te voorkomen, heeft Toyota Motor Corporation extra productie voor Nederland toegezegd. De Plug-in kan tot 25 kilometer volledig elektrisch rijden, daarna neemt de Full Hybrid-techniek het stokje weer over. Is de accu leeg, dan is de auto in 90 minuten weer op te laden. Wie er een wil hebben moet 39.650 euro meenemen naar de lokale Toyota-dealer. Voor dat geld krijg je een oplaadpunt, twee stekkers en een laadpas voor een openbaar oplaadpunt. Vanaf 2014 wordt de 0 procent bijtelling omgezet in 7 procent.

Bron: autoweek.nl

Laat wat van je horen