Een zuinige auto hoeft echt niet klein te zijn

Zoek je een zuinige auto? Dan hoeft die zuinige auto helemaal niet klein te zijn zoals veel mensen denken. De Consumentenbond deed onderzoek en komt met een verrassende uitslag.

Een zuinige auto is volgens de Consumentenbond de … Toyota Prius! Sterker nog: het is volgens de Consumentenbond de zuinigste auto met een benzinemotor. Dit staat in de Consumentengids van november 2016 en op de site van de Consumentenbond. Daar zijn we natuurlijk heel trots op! Een zuinige auto hoeft dus niet klein te zijn; de ruime middenklasser Prius is namelijk veel groter dan al die kleine autootjes.

Consumentenbond: “Zijn de zuinigste auto’s altijd de allerkleinste? Nieuwe cijfers over het verbruik geven een ontkennend antwoord. Bij de benzinemotoren komt de middenklasser Toyota Prius met een knal op plaats één binnen. Hij verbruikt in onze Ecotest-meting 1 liter benzine op 24,4 km.”

toyota_yaris_zuinige_auto

Yaris Hybrid op 2

Dat een hybride Toyota in de praktijk écht zuinig is, bewijst ook de Yaris Hybrid. Deze kleinere – maar vanbinnen nog altijd ruime – hybride auto staat met een praktijkverbruik van slechts 1 op 22,7 op nummer twee van zuinigste auto’s met een benzinemotor. En ook deze uitslag vind je terug in de november-editie van de Consumentengids en op de site.

Voordelen van een hybride Toyota

Een hybride Toyota biedt behalve het lage praktijkverbruik nog meer voordelen. Zoals de standaard automaat. Vooral in druk verkeer is dit heel prettig; je hoeft niet telkens terug of op te schakelen. In de stad rijdt een hybride Toyota zo vaak als maar kan op zijn elektromotor. Dan verbruikt hij geen druppel benzine!

Verder is een hybride Toyota als hij elektrisch rijdt beter voor de lokale luchtkwaliteit, want de auto stoot in dat geval geen schadelijke stoffen uit. En je rijdt geruisloos langs winkels en terrassen, dat blijft bijzonder! Oh, en laden is niet nodig, dat doet de auto helemaal zelfstandig.

toyota_c_hr

Compacte crossover

We bieden je de keuze uit 6 hybride Toyota modellen waaronder de RAV4 Hybrid en de Auris Hybrid. En binnenkort komen daar 2 hybride auto’s bij: de Prius Plug-in Hybrid en de gloednieuwe compacte crossover Toyota C-HR Hybrid. Volop keuze dus!

Bron: http://blog.toyota.nl/updates/een-zuinige-auto-hoeft-echt-niet-klein-te-zijn/

Laat wat van je horen