Toyota GT86 krijgt tweede generatie

Ze mogen er hun broek dan wel een – klein beetje – aan scheuren, aan de GT86, Toyota vindt de coupé zo belangrijk voor het imago van het merk dat we in 2019 een tweede generatie op ons bord krijgen. Smakelijk.

Met de GT86 poogde Toyota een vergane segment terug naar de gloriedagen van weleer te helpen. En hoewel het succes niet zo overweldigend is, zorgde de Japanse betaalbare sportauto toch voor een kleine kentering in autoland, want verschillende andere automerken dachten plots na over een betaalbare achterwielaangedreven coupe.

Karl Schlicht, hoofd van de Europese afdeling van Toyota, wist alvast te zeggen dat een tweede generatie GT86 groen licht heeft gekregen. Waardoor een hoop ingenieurs zich mogen buigen over waar ze naar toe willen met de coupé. Of ‘ie zijn genen deelt met een nieuwe Subaru BRZ is op dit moment ook niet helemaal duidelijk. Al hoopt Schlicht dat de coupe vasthoudt aan de boxermotor.

Denk er ook nog eens de ‘Supra’-opvolger bij die samen met BMW wordt ontwikkeld en Toyota begint meer en meer haar DNA van weleer te tonen.

Bron: autofans.be

Laat wat van je horen