Toyota Prius zet record op Nürburgring

Bij een supercar of hot hatch lijkt het maar al te belangrijk hoe de spierbundel presteert op de Nürburgring. Toyota gooit het over een andere boeg, en heeft de Prius Plug-in Hybrid over het meer dan 20 kilometer lange circuit gejaagd.

De ene na de andere autofabrikant blaast hoog van de toren met de tijd die het nieuwste model heeft neergezet op de Nürburgring. Lang niet iedereen kan rijden zoals de testscheurneuzen, over het nut van dergelijke prestaties wordt dan ook nog weleens geredetwist. Terwijl de ogen gericht zijn op de mysterieuze tijd van de McLaren P1, jaagt Toyota een hybride over de ‘Ring.

Een Prius Plug-in Hybrid is niet bepaald een auto die je op het betreffende stuk asfalt in de Duitse Eifel verwachttegen  te komen. Om het nog mooier te maken heeft de Prius Plug-in het eerste record neergezet voor het zuinigste rondje op de Nürburgring. TRD werd opgetrommeld voor wat extra uiterlijke aankleding.

Toyota wisselt km/h im voor l/km, en komt op een wonderbaarlijk resultaat van 0.34 l/100 km uit. De Japanners melden trots dat de gemiddelde snelheid boven de 60 km/h lag. Slechts ‘vijf eetlepels benzine‘ waren nodig om de Prius een rondje te laten rijden.

 

Bron: Autoweek.nl

Laat wat van je horen