Toyota Prius Plug-in meest verkochte ‘elektrische auto’

De Toyota Prius Plug-in Hybrid is de meest verkochte ‘elektrische auto’ van het eerste halfjaar. Dat blijkt uit de jongste cijfers van de BOVAG. Al zes maanden staat de Prius Plug-in – met afstand – op nummer 1 in de verkoopstatistieken van volledig elektrische auto’s én stekkerhybrides. Toyota Motor Corporation heeft toegezegd eventueel extra productie vrij te kunnen maken om aan de Nederlandse vraag naar Prius Plug-in te voldoen. Hierdoor kan de zakelijke rijder maximaal gebruik maken van de huidige 0% bijtellingsregeling.

In de eerste helft van 2013 werden ruim 900 Prius Plug-ins geregistreerd; zo’n 250 meer dan de nummer twee op de lijst en vier tot vijf maal meer dan de nummer drie en vier op de lijst. De verwachting is dat het aantal geregistreerde Toyota Prius Plug-ins eind dit jaar uit zal komen op zo’n 2.000 stuks.

Ruimte, prijs en techniek geven Prius Plug-in voorsprong
De populariteit van de Prius Plug-in ten opzichte van zijn concurrenten heeft een aantal duidelijk aanwijsbare redenen. Ruimte is de eerste. De Toyota heeft 5 volwaardige zitplaatsen en de bagageruimte meet liefst 440 liter. Ook profiteren de inzittenden van de 2.70 meter lange wielbasis.
Ook met zijn prijs (vanaf 39.650 euro) én uitrusting onderscheidt de Prius Plug-in zich: ondanks zijn royale uitrusting is het model met afstand de scherpst geprijsde stekkerhybride. Het feit dat de auto gebruik maakt van de even betrouwbare als zeer zuinige hybride aandrijflijn, spreekt veel berijders al evenzeer aan. Als de batterij leeg is, blijft de auto spaarzaam met brandstof omgaan, zónder beperkingen qua actieradius.

Altijd inclusief het Toyota Oplaad Service Pakket
Elke Prius Plug-in Hybrid wordt geleverd inclusief het Toyota Oplaad Service Pakket. Dat voorziet onder meer in de installatie van een oplaadpunt op eigen grond, een laadpas én twee oplaadsnoeren zodat je zowel aan een (openbaar) oplaadpunt als via een gewoon stopcontact kunt opladen. Toyota stimuleert de berijder hierdoor zoveel mogelijk elektrisch te rijden.

Extra Prius Plug-ins met 0% bijtelling leverbaar in 2013
De Prius Plug-in is door zijn schone techniek vrijgesteld van bijtelling voor de zakelijke rijder. Klanten kunnen hierdoor gebruik maken van de 0% bijtellingsregeling die nog in 2013 van kracht is. Zoals de autobelastingplannen er nu liggen, verandert deze regeling – alsook de mogelijke subsidies – met ingang van 2014. Voor berijders die hun auto in 2013 nog laten registreren, blijft de 0% bijtelling echter wél van kracht gedurende 60 maanden. Toyota Motor Corporation heeft daarom toegezegd extra productie te kunnen vrijmaken als de vraag naar de Plug-ins in Nederland nog verder stijgt.

Bron: toyota.nl

Laat wat van je horen