Taxi Amsterdam gaat met Prius Plug-in rijden

Wie ‘taxi’ zegt denkt aan een ster op de neus van de motorkap. En een dieselend aggregaat eronder. Maar die associatie zou binnenkort wel eens verleden tijd kunnen zijn. Taxicentrale Amsterdam (TCA), Nederlands grootste taxionderneming, gaat namelijk rijden met de Toyota Prius Plug-in.

De Prius Plug-in zal met ingang van medio oktober worden ingezet voor reguliere taxiritten in en rond Amsterdam; bij uitstek het werkterrein van deze semi-elektrische auto. TCA wil graag bijdragen aan een beter leefklimaat en Toyota helpt hen daar graag bij. De Toyota Prius Plug-in wordt in eerste instantie voor een periode van zes maanden ingezet. TCA wil haar chauffeurs in die periode prikkelen om hun eigen (vaak diesel)taxi te laten staan en een dag te sturen in een schone, zuinige Prius-met-stekker.

Richard Olling van TCA: “TCA wil graag helpen om de luchtkwaliteit in Amsterdam te verbeteren, en taxi’s kunnen écht iets bijdragen om dat doel te realiseren omdat ze in en rond de stad veel kilometers maken. Als we kunnen helpen om de uitstoot van schadelijke stoffen te beperken, doen we dat graag. Maar niet alleen daarom verwachten we dat de Prius Plug-in een succes kan worden. Hij is namelijk ook ruim, heeft geen beperking qua actieradius, is schoon én ook zuinig als de batterij een keer leeg is. We kijken dan ook uit naar deze proef.”

Bron: blog.toyota.nl

Laat wat van je horen