Omdat het kan: 1 op 151 in een Prius Plug-in

Is ‘ie nou zuinig, of niet? Welnu: die vraag beantwoorden we graag voor eens en voor altijd. Hij is zuinig. Hartstikke zuinig zelfs. The proof of the pudding is in the eating. Dus. Stel een Amerikaans Goed Doel geld in het vooruitzicht, en ze rijden 1 op 151 gemiddeld. Over 800 kilometer. Yeah. Bizar zuinig, zo’n Prius Plug-in Hybrid.

In juli lanceerde Toyota in Amerika de 2013 Prius Plug-in MPG challenge. Deze Miles Per Gallon (een gallon is 3,79 liter) challenge heeft als doel mensen milieubewuster te maken en het super-zuinig rijden te promoten. Het mooie aan deze uitdaging is, dat enkel goede doelen zich konden inschrijven. Toyota stelde de zuinigste rijders een allerminst misselijke prijzenpot van $20.000 in het vooruitzicht.

Er worden 5 verschillende wedstrijden gereden van elk 30 dagen. Elke wedstrijd kent 8 mededingers die allemaal proberen zo weinig mogelijk brandstof te verbruiken. Het goede doel dat daar het beste in slaagt, krijgt 2.500 dollar op zijn bankrekening bijgeschreven, De nummer twee ontvangt 1.000 dollar en plaats drie is goed voor 500 dollar.

De eerste winnaar van deze Prius Plug-in MPG challenge is The Helping Hands Food Pantry. Hun Prius Plug-in Hybrid reed gedurende 506 mijl, ofwel, 814 gecombineerde kilometers een gemiddelde van 0.66 liter op honderd kilometer. In vakjargon: 1 liter op 151 kilometer(!).

Na de uitslag van de eerste etappe is de nieuwsgierigheid groot naar de overige vier etappes. De tweede etappe zal deze maand gereden worden. Kunnen de concurrenten de topscore van ‘The Helping Hands Food Pantry’ verbeteren komende etappe? Volg het via onderstaande links.

De challenge is real-time te volgen via onderstaande links:

■ Facebook: Facebook pagina Prius Plug-In MPG

■ Twitter: Twitter Prius Plug-In MPG 

■ Instagram: Instagram Prius Plug-In for charity

Bron: blog.toyota.nl

Laat wat van je horen