Officieel: waterstofauto Toyota heet Mirai

Toyota heeft na een lange tijd van officiële radiostilte de naam van z’n waterstofauto voor serieproductie bekendgemaakt. De auto gaat Mirai heten.

We zeggen nadrukkelijk ‘officiële radiostilte’, want een bron binnenToyota vertelde in juli al aan persbureau Bloomberg dat het Japanse merk z’n waterstofauto Mirai ging noemen. Vandaar dat we in de berichtgeving over deze auto de afgelopen maanden al die naam gebruikten.

De naam Mirai is toepasselijk gekozen, want het is het Japanse woord voor ‘toekomst’. De auto moet voor Toyota gaan doen wat de Priusop hybridegebied deed: het grote publiek laten wennen aan eenwaterstof-Toyota.

De Mirai heeft een actieradius van 300 mijl (480 km). De auto is binnen vijf minuten volgetankt en stoot alleen waterdamp uit. Topman Akio Toyoda belooft bovendien dat ‘de Mirai door z’n lage zwaartepunt veel rijplezier biedt’.

Toyota heeft eerder al aangegeven dat de Mirai zo’n 70.000 dollar gaat kosten. Het Japanse merk startte al in 1992 met de ontwikkeling van de waterstoftechniek.

Bron: autoweek.nl

Laat wat van je horen