Batterijproblemen Mitsubishi Outlander PHEV raakt Prius Plug-in Hybrid niet

Volgens Japanse media heeft de Mitsubishi Outlander PHEV recent te maken gehad met smelten en oververhitting van de lithium-ion batterij waarmee deze plugin hybrid is uitgerust. Een Mitsubishi i-MiEV, eveneens voorzien van een lithium-ion batterij, zou in een fabriek in Kurashiki in brand zijn gevlogen. De levertijd van de Mitsubishi is niet meer mogelijk voor dit jaar, bij de Prius Plug-in wel.   

The Japan Times meldt vandaag dat de productie van de Mitsubishi Outlander PHEV voorlopig wordt gestaakt door Mitsubishi Motors en dat klanten het voertuig nu niet via een extern stopcontact mogen opladen. Mitsubishi Motors zou volgens The Japan Times een terugroepactie overwegen. De lithium-ion batterijen die Mitsubishi monteert in deze modellen worden geproduceerd door Lithium Energy Japan.

In reactie op deze ontwikkelingen zegt Toyota Motor Corporation absoluut geen problemen te hebben met de batterijen. Toyota heeft niet alleen al 16 jaar ervaring met batterijen in auto’s, ook is het Toyota ontwikkelingstraject anders. Toyota maakt overigens gebruik van een andere batterijfabrikant, te weten Primearth EV Energy (PEVE) en Panasonic Corporation. Er zijn momenteel twee Toyota’s waarin lithium-ion batterijen worden gemonteerd: de Prius Wagon en de Prius Plug-in Hybrid.

Prius Plug-in Hybrid

De Prius Plug-in Hybrid is momenteel in voldoende mate beschikbaar, waardoor we kopers de zekerheid kunnen geven dat zij nog in 2013 van de 0% bijtelling kunnen profiteren. Door alle recente ontwikkelingen bij Mitsubishi zal er veel onzekerheid ontstaan bij (potentiële) kopers van de Mitsubishi Outlander PHEV.

Laaste nieuws: Tijdige levering Mitsubishi Outlander niet mogelijk ”juni 2013 automotive” 

 

 

 

Reacties

  1. Daar gaat mijn beloofde 0%! Ik heb gelukkig nog het contract kunnen ontbinden. Gisteren bij de Toyota dealer geweest en met de Prius gereden, fijne auto. Zit nu nog in een Volvo V70 maar november de Prius plug in. De kosten worden gewoon te hoog.

Laat wat van je horen