Vingeroefening in vrije tijd: Toyota TE-Spyder 800

Je moet wat met je vrije tijd, als ingenieur bij Toyota. Het platform van de laatste MR2 gebruiken om een nieuw hybride-studiemodel te maken, bijvoorbeeld.

eze TE-Spyder 800 is het gevolg van Toyota-ontwerpers die wat vrije tijd over hadden. Het collectief nam het platform van de derde generatieMR2 en graaide in de onderdelenbak van onder meer de Corolla. Ook monteerden de technici de aandrijflijn van een Prius, voorzien van een 1,5-liter benzinemotor en een elektromotor. Deze leveren respectievelijk 116 pk (bij 6.400 toeren per minuut) en 150 Nm (bij 4.400 toeren per minuut) en 102 pk en 220 Nm. Daarnaast is gebruikgemaakt van een E-CVT-transmissie.

Het resultaat is een gifgroen studiemodel met indrukwekkende technische specificaties. Mede dankzij een laag gewicht van iets meer dan 900 kilogram trekt de auto in maar liefst 5,8 seconden op van 0 naar 100 km/h. Stiekem schijnt de TE-Spyder 800 in een hoekje van de afgelopen Tokyo Motor Show te hebben gestaan, maar daar eisten veel belangrijker modellen natuurlijk de aandacht op. Wat dat betreft lijkt het in dit geval bij een vrijblijvende vingeroefening te blijven. Wel opvallend: Gazoo, één van Toyota’s sportafdelingen, maakte ook al eens een hybridestudiemodel op basis van de laatste MR2.

Bron: autoweek.nl

Laat wat van je horen