Toyota Corolla keert terug in Nederland!

’s Werelds meest verkochte personenauto, de Toyota Corolla,  keert terug in Nederland. Sinds 1966 zijn er 45 miljoen Corolla’s geproduceerd. Begin volgend jaar staat hij gewoon weer bij de Nederlandse Toyota-dealers.

Twaalf jaar geleden werd de Corolla in Europa vervangen door de Auris. De autofabrikant leek het toen beter om voor Europa een ander model te ontwikkelen, om tegemoet te komen aan de Europese rij-omstandigheden (zoals de Duitse Autobahn zonder snelheidslimiet) en de smaak van de Europese consument. In Noord-Amerika en Azië bleef de modelnaam Corolla intussen wél gehandhaafd.

Maar omdat Toyota tegenwoordig in het kader van efficiëntie één technische basis wereldwijd wil gebruiken, keert de Corolla terug. Bovendien is Toyota ervan overtuigd dat het met de huidige techniek  mogelijk is om één wereldauto te maken die tegemoet komt aan de wensen van consumenten op alle continenten. De nieuwe Corolla krijgt dezelfde technische basis als deToyota C-HR, die gekenmerkt wordt door een laag zwaartepunt voor een beter weggedrag.

De nieuwe Corolla, en dus opvolger van de huidige Auris, is begin volgend jaar te koop als sedan, hatchback en stationwagon. Hij wordt ook leverbaar met een nieuwe benzine-hybride aandrijflijn, met naar keuze 122 of 180 pk.

De Corolla heeft met zijn populariteit alle andere auto’s in de geschiedenis verslagen. Ook de VW Kever en Ford T kunnen niet tippen aan zijn succes. In veel landen voert de Corolla al jaren de lijst van meestverkochte auto’s aan en in betrouwbaarheidsstatistieken scoort hij doorgaans opmerkelijk hoog. 

Bron: https://www.destentor.nl/

Laat wat van je horen