Toyota Corolla Cross: binnenkort naar Europa?

Via Autogids: Toyota zou eindelijk de Corolla Cross in Europa op de markt kunnen brengen. Maar voor het zover is, krijgt de avontuurlijke versie van de Toyota Corolla nog een paar aanpassingen.

De Toyota Corolla Cross was oorspronkelijk gepland voor opkomende markten, maar werd gespot in de Verenigde Staten in zijn testfase gezien met een dikke laag camouflage. Dat hij in de VS op de markt zou komen, een wat veeleisendere markt dan de oorspronkelijke targets, zou kunnen betekenen dat Toyota de grote broer van de Yaris Cross ook naar Europa zou brengen. Zou dat een goede zet zijn?

Aanvulling op het gamma

SUV’s zijn in opmars en de golf van elektrificatie van het wagenpark verandert daar niets aan. Daarom zou een grotere en hybride versie van de Corolla in Europa zinvol zijn en een leemte opvullen in Toyota’s SUV-aanbod op de Europese markt. De Toyota Corolla Cross zou tussen de kleine Yaris Cross, de compacte C-HR en de meer gezinsgerichte RAV4 passen en zou vooral een antwoord bieden op de concurrentie, die in dit segment steeds meer (deels) elektrisch aangedreven producten aanbiedt – heel vaak plug-in hybrides. Voor particuliere klanten die niet kunnen profiteren van de belastingaftrek voor elektrische of plug-in hybride wagens, blijft Toyota’s hybride oplossing echter een veilige gok.

Toyota Corolla Cross 2021

Pertinente prijs en motor

Door gebruik te maken van de 122 pk sterke 1.8 hybride aandrijflijn die onder de motorkap van de Corolla hatchback en stationwagon te vinden is, of van de 184 pk sterke 2.0 hybride die ook de C-HR aandrijft, zou de Toyota Corolla Cross een relevant aanbod kunnen vormen in een zeer competitieve markt, terwijl de prijzen toch binnen de perken zouden moeten blijven.

Hij is compacter dan de RAV4, ruimer dan de C-HR en vooral een antwoord voor de traditionele klanten van het merk die een beetje afgeschrikt worden door de complexe en flashy lijnen van de nieuwste SUV’s van de Japanse constructeur. Wat de prijs betreft, zou de Toyota Corolla Cross logischerwijze iets duurder zijn dan de Corolla berline. Reken op een kleine 30.000 euro voor een Toyota Corolla Cross. Ter vergelijking: de RAV4 begint bij iets minder dan €37.000.

Bron tekst en foto’s: www.autogids.be

Reacties

 1. W. V D Meer zegt

  Ik denk dat dit model een groot aandeel in de suv markt zal halen

 2. Annemarieke zegt

  Is er al meer bekend of en wanneer hij in Nederland leverbaar gaat zijn?

 3. Jeroen zegt

  Recent gesproken met iemand van de Toyota importeur en die vertelde dat Toyota bezig is maar wanneer. Hopelijk begin 2022 vertelde hij mij.
  Alles klopt aan het model, groot, zuinig, mooi, en de vraag in Europa is precies wat de Corolla Cross heeft. Dus vul zelf maar in.
  Dus ja mijn conclusie is dat die er echt gaat komen.

 4. Maikel zegt

  Hoi Jeroen, mijn locale dealer kon ook niet ontkennen dat die niet komt. Dus heb hoop 🙏🏻

 5. Akio the men zegt

  De Corolla Cross komt naar Europa. Zelf heb ik gewerkt bij Toyota in Brussel (Europa) en daar is de Cross opgenomen in het jaren plan van modellen die komen gaan. Dit zullen ze nooit bevestigen omdat Toyota altijd tot het laatst toe geheim houd wat er komen gaat.

  Verwachte introductie 2022 waarbij de hybride motor de standaard is. Tevens een elektrische versie welke eind 2022 komt. Of deze laatste ook met de solid State accu komt is de vraag.

 6. Jos Goebbels zegt

  Ik hoop dat er ook een “gewone” benzineversie van de Corolla-Cross naar Europa komt. Dan is er naast de recent geintroduceerde Yaris-Cross 1.5 ook weer een ruimere gezinwagen beschikbaar waar je een caravan mee kunt trekken. Helaas is dat bij de hybride-versies van Toyota niet mogelijk (max 750kg geremd) en ben ik in het verleden overgestapt naar een ander merk.

Laat wat van je horen