Roadtrip: Manners test de nieuwe Toyota Corolla tot het uiterste op Le Mans

Meer dan 10 jaar moesten we het in Nederland doen zonder de Toyota Corolla, maar nu is de best verkochte modelnaam ter wereld terug. Het welbekende merk uit Japan beloofde ons dat hij krachtiger, zuiniger en spannender is dan ooit tevoren. Een nieuwe look en de nieuwste hybride technieken moeten daar voor gaan zorgen. Wij reden naar Le Mans om te ontdekken of dat ook daadwerkelijk gelukt is.

Een rondje rijden door Nederland geeft een goede indicatie, maar je leert een auto pas echt kennen tijdens een roadtrip. Daarom pakten we de koffers en reden we in de Toyota Corolla hatchback naar het Le Mans. Niet alleen om over curbstones te razen, maar ook vanwege de bijzondere relatie die Toyota heeft met dit legendarische circuit.

De terugkeer van de Toyota Corolla

Het circuit is namelijk vooral bekend vanwege de jaarlijkse 24-uurs race. Na twee jaren met pech pakte Toyota hier in 2018 de eerste en tweede plek. Dit was het resultaat van hard werken en de constante zoektocht naar verbeteringen. Le Mans is daarom erg belangrijk binnen de ontwikkeling van Toyota en dus ook de perfecte plek om te ontdekken tot wat de Corolla in staat is.

Om daar te komen moest er wel eerst een tocht van ruim 700 kilometer afgelegd worden. Een mooie gelegenheid om de andere kant van de Corolla Hybrid te testen. Door de combinatie van een verbrandingsmotor en een elektromotor is hij namelijk niet alleen krachtig, maar ook zuinig. Iets wat we op de eerste dag tijdens de heenweg zelf hebben ervaren om vervolgens op dag twee los te gaan op het circuit.

Hoe dat was kunnen we in een lang verhaal uitschrijven, maar het is natuurlijk veel beter om het gewoon te laten zien. Bekijk daarom snel hieronder de video en ga met ons mee op roadtrip. Over de Franse tolwegen, rond het circuit van Le Mans, door de drukte rond Parijs en weer terug via de kronkelwegen door de Belgische Ardennen. Uitdagender kunnen we het niet maken voor de nieuwe Toyota Corolla.

 

Bron: manners.nl

Laat wat van je horen