Nu ook Europese Toyota Corolla

Vorige week lanceerde Toyota de nieuwe Corolla in de Amerikaanse uitvoering, nu is het de beurt aan de versie die op ons continent in de showroom komt te staan.

Deze auto komt dus naar Europa, maar de importeur gaf eerder al aan dat de auto aan Nederland voorbij zal gaan. Landen die wat meer ‘sedan-minded’ zijn krijgen een auto die duidelijk familiegelijkenis vertoont met bijvoorbeeld de Auris en de RAV4. We zien grotere koplampen met een forse chromen grille ertussen, terwijl het gat onderin de bumper juist kleiner is dan bij het Amerikaanse broertje (foto 6 en 7). Ook de achterkant is aangepakt, naast ruimte voor een bredere kentekenplaat kreeg de kont compleet andere achterlichten en zien we ook hier een dikke chroomstrip.

De technische specificaties van de Europese Corolla zijn nog niet vrijgegeven, maar omdat de auto onderhuids veel componenten deelt met de Auris is de verwachting dat dat ook voor de motoren het geval zal zijn. Toyota houdt vooralsnog wel vol dat er geen hybride-versie komt van de sedan, omdat de vraag daarnaar wereldwijd voldoende wordt afgedekt door de Prius en Prius Wagon

Bron: autoweek.nl

Laat wat van je horen