Gesnapt: De nieuwe Toyota Corolla

Een ruime maand geleden maakte de wereld kennis met een compleet nieuwe generatie Auris. De hatchback krijgt in andere delen van de wereld natuurlijk weer een sedanbroertje. Die laat nu meer van zijn definitieve koetswerk zien.

De nieuwe Auris gaat in de Verenigde Staten als Corolla Hatchback door het leven en aldaar komt de Corolla natuurlijk weer als sedan op de markt, een uitvoering die daar eigenlijk nooit weg is geweest. Overigens is de Noord-Amerikaanse markt niet de enige markt voor de Sedan. Zo is de uitgaande generatie onder andere ook dichter bij huis, in België, te koop. Dat is overigens de internationale uitvoering van de Corolla, een auto die optisch afwijkt van de Noord-Amerikaanse variant. Het lijkt er sterk op dat Toyota die versies gelijktrekt en met één Auris/Corolla Sedan ten tonele verschijnt.

Onderhuids komen wel, je raadt het al, Toyota’s TNGA-basis tegen, de modulaire basis die auto’s als de Prius, C-HR, Camry én de nieuwe Auris ook ondersteunt. Een onthulling verwachten we niet voor de tweede helft van dit jaar.

Bron: autoweek.nl

Laat wat van je horen