Zonder handen in een Prius rijden? Ja het kan!

Hoe geweldig zou het zijn als je auto je van A naar B brengt zonder dat jij het stuur of pedalen aan hoeft te raken? Geweldig toch!? Het lijkt allemaal nog wat onwaarschijnlijk, maar schijn bedriegt!

In 2010 liet Google al weten dat ze aan een prototype werkte waarbij het mogelijk is dat de auto zichzelf kan besturen door middel van radars, lasers, camera’s en een Toyota Prius!
Google kiest natuurlijk niet voor niks voor een Toyota Prius. De Prius heeft al een streepje voor op het gebied van geavanceerde technologie en samen met de technologie van Google een ijzersterke formule.

Deze week kwam er meer nieuws rond deze auto. Google laat in een filmpje zien hoe de Prius zichzelf rondrijdt. En wel op een heel bijzondere manier!
De auto wordt namelijk bestuurd door Steve Mahan, een man die voor 95% blind is. Een mooi ritje voor deze man, want hij kan voor het eerst zelf achter het stuur kruipen van een Prius om even een Tacootje te halen of langs de stomerij te rijden. Uiteraard zonder het stuur of pedalen aan te raken!

Ondertussen heeft Google al meer dan 320.000 kilometer, zonder ongevallen, gereden in Californië met deze gerobotiseerde Toyota Prius en is zelfs bezig om deze auto’s legaal rond te laten rijden in de staat Nevada.

bron en tekst: blog.toyota.nl

Laat wat van je horen