Wat is nog zuiniger dan de Toyota Prius?

De nieuwe Toyota Prius Plug-in Hybrid natuurlijk! De nieuwe Prius Plug-in Hybrid legt de lat ten opzichte van zijn voorganger nog hoger.

Ultrazuinig

Om dan ook maar meteen met de indrukwekkende cijfers in huis te vallen: de nieuwe Toyota Prius Plug-in Hybrid heeft een geschat gemiddeld verbruik van slechts 1.4 l/100 km*. En for your information: dat is gelijk aan een extreem lage CO2-uitstoot van slechts 32 g/km*. Echt een zuinigheidswonder dus.

Opladen van accu’s zo klaar

Ook leuk: het elektrische rijbereik is verdubbeld ten opzichte van de vorige versie. Op een volle acculading (8,8 kWh lithium-ion batterij) kun je naar schatting meer dan 50 kilometer afleggen. Verder is het mogelijk om tot snelheden van 135 km/u elektrisch te rijden. Het opladen van het accupakket via een 230 Volt-aansluiting neemt slechts 2 tot 3 uur in beslag. Toyota heeft de Prius Plug-in Hybrid zo geprogrammeerd dat er zoveel mogelijk op elektrische energie gereden wordt. Dit om het brandstofniveau zo laag mogelijk te houden. Ook in de stekker-Prius maken we gebruik van de lekker zuinige 1,8-liter VVT-i Atkinson-benzinemotor.

toyota-prius-02

Speciaal uiterlijk

Dat de Prius Plug-in Hybrid bijzonder is, willen we natuurlijk graag aan je laten zien. Daarom krijgt ‘ie van ons unieke verlichting met vier LED-projectoren en speciale LED-achterlichten. Nog bijzonderder is dat de Prius Plug-in Hybrid net als de derde generatie Prius zonnepanelen op het dak heeft waarmee nog meer energie wordt opgewekt. Slim!

Standaard actieve veiligheid

Ook slim is het veiligheidspakket Toyota Safety Sense (TSS) dat standaard aanwezig is. TSS bestaat uit Lane Departure Alert (LDA) met automatische stuurcorrectie, Automatic High Beam (AHB), Road Sign Assist (RSA), radar-gestuurde Adaptive Cruise Control (ACC) met Full Speed Range Following Function en Pre-Collision Safety System (PCS) met voetgangersdetectie.

De Toyota Prius Plug-in Hybrid wordt eind dit jaar leverbaar. Kijk hier om meer te lezen over de nieuwe Prius Plug-in Hybrid.

 

bron: blog.toyota.nl

Laat wat van je horen