Volgend jaar conceptmodel nieuwe Toyota Supra

Toyota zou volgend jaar een conceptmodel van de nieuwe Supra presenteren op een autobeurs. Dat heeft ontwikkelingsbaas van sportieve modellen Tetsuya Tada gezegd in een interview met Australische media.

Toyota heeft natuurlijk al eerder een sportieve coupé laten zien in de vorm van de FT-1 Concept, maar werkt volgens Tada aan nog een model. “Het prototype is al in voorbereiding. Het is een verrassing voor volgend jaar”, zegt hij. Op welke autobeurs Toyota de sportwagen presenteert, is nog niet bekend.

De productieversie moet volgens Tada de liefhebbers aanspreken. Hij onthult dat Toyota voor het model een sequentiële transmissie overweegt, maar dat je zeker niet hoeft te rekenen op meer dan 600 pk. “Die hoeveelheid pk’s is totaal overbodig voor onze auto. Bijna alle klanten zijn geen professionele coureurs, maar willen gewoon plezier tijdens het rijden hebben”, zegt Tada die ook de supervisie had over het GT86-project. De ontwikkelingsbaas laat wel weten dat de sportwagen krachtiger zal zijn dan enkele auto’s uit Duitsland, zoals de Porsche 911.

BMW

Hoe de sportwagen gaat heten, is nog niet bekend al vindt Tada Supra een perfecte naam, vooral vanwege de heritage van de typeaanduiding. De kans is groot dat Toyota kiest voor een benzinemotor in combinatie met een elektromotor. Toyota ontwikkelt de sportwagen in samenwerking met BMW. Het model van Toyota komt boven de GT86 op en de sportwagen van BMW dient als opvolger van de Z4.

bron: telegraaf.nl

Laat wat van je horen