Toyota Yundong Shuangqing: hybride opwarmer

Yundong Shuangqing 2012 hybrid

Toyota heeft Europa inmiddels wel overtuigd van het nut van hybride techniek, nu de Chinezen nog. Op de Autoshow van Peking heeft de Yundong Shuangqing de schone taak gekregen dat te doen.

Allereerst is het weer tijd voor een mini-cursusje Chinees: Yundong Shuangqing staat voor  ‘bewegen op wolken’. De concept-car is een benzinehybride, die het kindje is van Toyota’s R&D center in het Chinese Changsu. Toyota heeft geen productieplannen met deze concept-car, maar wil wel nadrukkelijk op hybridegebied gaan samenwerken met Chinese producenten FAW en Guanghzhou.

Momenteel zijn de Prius en Camry Hybrid weliswaar al in China te koop, maar ze maken vooralsnog slechts marginaal deel uit van de verkopen. Dat kun je heel letterlijk nemen, want in 2010 verkocht Toyota precies één Prius op de gehele Chinese automarkt! In China is de Prius bijna twee keer zo duur als in de Verenigde Staten en bovendien heeft de Chinese wetgeving geen prikkels die de aankoop van hybrides stimuleren.

Vanaf 2015 wil Toyota in China zelf hybrides produceren, omdat daar de productiekosten lager zijn als er op jaarbasis voldoende hybrides worden verkocht. Bovendien heeft het Japanse merk in dat geval geen last van de importheffingen die de Prius zo duur maken.

bron en tekst: autoweek.nl

Laat wat van je horen