Toyota werkt aan nieuwe RAV4

Nieuwe Toyota RAV4 2013

Door twee verjongingsrondes oogt de Toyota RAV4 jeugdiger dan de autoleeftijd van zes jaar. Er komt echter een moment dat oude botten niet langer te verbloemen zijn. Een compleet nieuwe generatie is daarom in de maak.

Nieuwe foto´s van de toekomstige RAV4 in de fotogallerij toegevoegd. Hierop is nog beter te zien welke kant het met de neus van Toyota´s compacte crossover opgaat. Door het witte, licht doorschijnende gaas herken je de scherper aangesneden grille en dito koplampunits die we voor het eerst tegenkwamen op de Yaris en de onlangs gelekte nieuwe Auris.

Bekijk hier alles spyshots. (bron autowereld.com)

Autowereld.com-lezer Erik Thys stuurde ons de eerste van een zwaar gecamoufleerd prototype van de geheel nieuwe RAV4 toen hij Zaventem aandeed. In en rondom deze Belgische plaats worden wel vaker nieuwe Toyota’s gespot want het is hier waar de Japanse autogigant één van haar technische ontwikkelingscentra heeft staan.

Scherper, groter, ruimer
Omdat de marktlancering pas laat in 2013 staat gepland laat de nieuwe RAV4 nog niet zoveel van zichzelf zien. Het lijkt er in ieder geval op dat het model enkele centimeters in lengte gaat groeien en ook de wielbasis toeneemt. En dat is doorgaans positief voor de binnenruimte. Naar het nieuwe design is het nog slechts gissen. Maar met een nieuwe Yaris en Auris, waarbij Toyota een nieuwe designtaal introduceerde, zal vast ook de nieuwe RAV4 een stuk scherper en hoekiger van lijnvoering zijn. De neus van dit prototype bevestigt dit zelfs al een beetje.

bron: autowereld.com

Laat wat van je horen