Toyota voorziet BMW van brandstofceltechnologie

Toyota en BMW

De knappe koppen van Toyota zijn al jaren bezig om de de technologie rond de brandstofcel te verbeteren. Nog deze week sluit het Japanse merk een overeenkomst om de techniek aan BMW te gaan leveren.

Erg lang hoeft BMW niet te wachten op het sluiten van de overeenkomst. Morgen moeten de afspraken rond zijn, vanaf die dag zal Toyota zijn kennis en technieken op het gebied van rijden op waterstof met het Duitse merk gaan delen. Dit meldt de Nikkei.

Het Beierse merk is van plan om in 2015 een prototype in elkaar te draaien dat is voorzien van een waterstof-aandrijflijn. In 2020 moet het model uitontwikkeld zijn en klaar zijn voor een wereldwijde marktintroductie. Het is niet de eerste keer dat de BMW en Toyota samen werken op het gebied van groene energie. In 2011 sloegen ze al de handen ineen om gezamenlijk lithium-ion batterijen te ontwikkelen.

De basis voor de nieuwe overeenkomst is al in juni gelegd. Naar verluidt gaan de twee grootmachten ook aan de slag om een sportieve coupé te bouwen die gebruik maakt van debrandstofcel.

Andere merken zitten overigens ook niet stil als het gaat om ‘rijden op water’. Onlangs presenteerde Hyundai de iX35 Fuell Cell, die zelfs al klaar om daadwerkelijk geproduceerd te worden.

Bron: autoweek.nl

Laat wat van je horen