Toyota: Turbomotoren in combinatie met hybridetechniek

Toyota brengt in de toekomst turbomotoren in combinatie met hybridetechniek op de markt. Dat vertelt Rob Leupen, Vice President en Director Business Operations van Toyota Motorsport GmbH, in een interview met AutoRAI.

Een Nederlander aan de top

Leuk! Een Nederlander die aan de leiding staat van een van de grootste autosportteams ter wereld. Rob Leupen is dan ook erg trots op zijn bijzondere functie. Hij heeft onder meer de leiding over het World Endurance Championship-programma van Toyota Gazoo Racing. Toch doet Toyota Motorsport GmbH veel meer. Ontwikkelingswerk voor Toyota in Japan vormt een ander belangrijk, zo niet belangrijker, deel van de werkzaamheden.

Drie tot vijf jaar

“Waar wij aan werken, brengt Toyota pas over een jaar of drie tot vijf op de markt”, vertelt Rob enthousiast. “We zijn nu vooral bezig met de nieuwe generatie Yaris en Auris die over enkele jaren gaan volgen. Ook werken we aan nieuwe aandrijflijnen en transmissies. “Momenteel ontwikkelen we een turbomotor in combinatie met een hybridesysteem. Dat heeft Toyota nog niet op de markt gebracht, maar gaat er zeker komen.” In welke modellen Toyota het aandrijfsysteem gaat gebruiken, mag Rob niet vertellen.

Rob Leupen interview met AutoRAI

Prototypewerk

Rob: “We doen echt het voorwerk. Beter gezegd: het prototypewerk. Daarna gaat alles naar Japan waar Toyota het verder uitwerkt.” Volgens Rob bouwt Toyota Motorsport GmbH ongeveer vijf tot zes prototypes van één project. Het bedrijf maakt daarbij gebruik van nieuwe productieprocessen, waaronder 3D-printing.

bron: autorai.nl

Laat wat van je horen