Toyota toont stukje nieuwe camry

Verkoopknaller toont lef!

Toyota trekt in januari het doek van een nieuwe generatie van een van zijn belangrijkste modellen ter wereld: de Amerikaanse Camry. Het merk laat alvast zien welke designrichting het met de verkoopknaller op gaat.

In Europa herinneren we de Camry ons als een relatief grote sedan die we stukken minder vaak op de weg zagen dan de Corollas, Carinas en Avensissen van zijn tijd. In Amerika is de middelgrote sedan sinds jaar en dag de bestverkopende personenauto. Jaar in jaar uit staat de auto, die daardoor een ietwat duf imago heeft gekregen, bovenaan de verkooplijsten. In januari trekt Toyota in Detroit het doek van een nieuwe generatie van de Amerikaanse Camry, iets dat met de gewichtigheid van het model in gedachten best een belangrijk moment genoemd kan worden.

De huidige generatie Camry, de XV50, ging in 2014 in de Verenigde Staten onder het mes en kreeg toen een, naar Camry-maatstaven, bijna wild uiterlijk mee. De internationale versie werd ook op de snijtafel gelegd, maar kreeg een behoudender front aangemeten. In de basis gaat de XV50 alweer sinds 2011 mee, dus zijn opvolger komt als geroepen. Ook voor de nieuwe generatie lijkt Toyota weer een grotere designstap te zetten. We zien een achterlichtunit met een opvallende lijn die overgaat in een (nep)-luchtrooster. Het geheel doet ons denken aan de wijze waarop Toyota de Prius heeft vormgegeven.

Zijn designtaal zal niet het enige zijn dat de Camry overeenkomt met de Prius, ook het modulaire TNGA-platform van laatstgenoemde zal onder de Camry te vinden zijn. De instapversie zal naar verwachting weer over een 2,5-liter viercilinder benzinemotor komen te beschikken. Of ook de nieuwe Camry het enorme succes van zijn voorgangers op hetzelfde niveau kan voortzetten, valt nog te bezien. De RAV4 weet iedere maand nagenoeg net zoveel Amerikaanse klanten voor zich te vinden.

Bron: autoweek.nl

Laat wat van je horen